Pressemeddelelse
03.05.2023

PropTech virksomheden Wise Home opruster og gennemfører opkøb af KeepFocus’ aktiviteter

Proptech virksomheden Wise Home har netop opkøbt KeepFocus’ aktiviteter af den tyske koncern noventic GmbH. Med opkøbet vil Wise Home være med til at sikre mere fri konkurrence gennem frit tilgængelige data til styring af ressourceforbrug i ejendomme.

Som led i noventics strategiske plan om udelukkende at fokusere på sine aktiviteter i Tyskland, har koncernen solgt sit danske datterselskab, KeepFocus, til den innovative proptech virksomhed, Wise Home. I mere end 25 år har KeepFocus udviklet energistyringsløsninger, herunder energistyringssoftware, hardware og services, til at nedbringe ressourceforbruget i både offentlige institutioner, boligejendomme, virksomheder samt hos private forbrugere.Med opkøbet får Wise Home mulighed for at integrere KeepFocus’ data i den software, som Wise Home har udviklet. Dette vil sikre, at Wise Home i endnu højere grad kan optimere sine kunders forbrug og forebygge ressourcespild, hvilket ikke kun vil øge værdien for Wise Home og KeepFocus’ kunder men også for branchen generelt. Resultatet bliver en førende udbyder af fuldautomatiske
forbrugsregnskabsløsninger baseret på frit tilgængelige data.

Stort behov for konkurrence og innovation

Stifter og CEO hos Wise Home, Per Holst, har lige siden etableringen i 2016 oplevet et stort behov for mere konkurrence og innovation i en uigennemsigtig og fastgroet branche inden for aflæsning af forbrug og forbrugsregnskaber i ejendomme. Et område der tidligere har været kontrolleret af få store selskaber med monopollignende status.

”Wise Home og KeepFocus har samme mentalitet og tilgang til markedet og et brændende ønske om en grønnere fremtid for branchen. Med overtagelsen af KeepFocus’ aktiviteter tror vi fuldt og fast på, at vi kan sikre mere fri konkurrence gennem en mere åben tilgang til data. Dette anser vi som en nødvendighed, hvis branchen skal blive mere transparent, og det er samtidig en stærk måde at flytte udviklingen i en mere grøn retning,” fortæller Per Holst, der er CEO hos Wise Home.

”Med salget af KeepFocus’ aktiviteter til Wise Home, mener vi, at vi har fundet en rigtig god løsning, der sikrer vore kunder og deres energi- og afregningsløsninger en fortsat professionel udvikling og drift af høj kvalitet,” fortæller David Friisholm, som er CEO hos KeepFocus. “På vegne af KeepFocus og vores medarbejdere vil jeg gerne takke vores kunder og partnere for et rigtigt godt og mangeårigt samarbejde,” afslutter David Friisholm.

Millioninvestering skal kickstarte internationalisering

Wise Home blev etableret i 2016 af iværksætteren Per Holst med ambitionen om at skabe et softwaresystem til ejendomme, som kan sikre fuldautomatiske forbrugsregnskaber på bl.a. el, vand og varme. Systemet tager udgangspunkt i, at alle målere i en ejendom er forbundet i et netværk som kan udvides med tiden, og som i realtid kan vise forbrug. I marts kunne Wise Home berette om en nyligt landet millioninvestering fra EMDFonden, en langsigtet investor med ekspertise inden for udvikling af software og data til den grønne omstilling. Investeringen er første skridt i en større kapitalrejsning, som skal sikre Wise Homes videre vækst, både på nationalt og internationalt plan.

Siden opstarten har Wise Home skabt en solid drift med mange abonnenter, og i 2022 har proptech virksomheden vækstet sin omsætning med 70% fra sine abonnementsservices. Med den nye millioninvestering fra EMDFonden og opkøbet af KeepFocus ser Wise Home ind i et 2023, hvor man klargør virksomheden til at orientere sig udover Danmarks grænser.

Kontakt os

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os:

Wise Home A/S
Adresse: Rugaardsvej 5, 8680 Ry
CVR: 37567906
Telefonnr.: (+45) 2069 3501
Mail: info@wisehome.dk
Website: www.wisehome.dk


Senest ændret: 12.05.2023